Beykoz’un duvarlarına, kaldırımlarına resmini ve adını yazdırmıştı

10.07.2025- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından CHP Yönetimindeki Şile Belediyesi’ne düzenlenen operasyon kapsamında Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri de Beykoz’dan CHP Belediye Başkan Aday Adayı olan , Beykoz’un tüm duvarlarına resmini ve adını yazdırtan Tuncay Tolga Özçakmak oldu.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, Şile Belediyesine yönelik “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “irtikap”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından başlatılan soruşturma sürüyor.
Soruşturmanın 1’i gizli olmak üzere, toplam 6 tanığın ihbarları üzerine başlatıldığı öğrenildi.
Başsavcılığa başvuran inşaat işleriyle uğraşan iş insanının, Belediye Başkanı Kabadayı’ya yönelik ihbarda bulunduğu bildirildi.
İş insanı olan tanık beyanında, CHP’ye geldiğinde bazı şeylerin düzeleceğine inandığını, CHP’li bir belediyenin gelmesiyle birlikte artık usulsüzlük olmayacağını düşündüğünü ancak belediye başkanının kendilerinden para istemesinin bir CHP’li olarak vicdanına dokunduğunu söylediği öğrenildi.
BELEDİYEYE 8 MİLYON LİRA RÜŞVET
Bu durumu kendine yediremediğini ve vatandaşlık görevini yapmak için müracaatta bulunduğu belirten tanığın, yaklaşık 1 yıl önce Özgür Kabaayı’nın belediye başkanı seçilmesiyle birlikte kendisiyle aynı inşaat işi yapan arkadaşının, kendi ofisinde iskan alımı için Kabadayı’ya 300 bin lira rüşvet verdiğini ve bu rüşvet pazarlığına bizzat şahit olduğunu iddia ettiği bildirildi.
Otel sahibi olan bir diğer tanığın ise otel ruhsatı için belediyeye 8 milyon lira rüşvet verdiğini öne sürdüğü öğrenildi.
TANIK İFADESİ
Öte yandan soruşturmada, inşaat sahibi bir iş insanının da tanık sıfatıyla savcılığın talimatı üzerine mali şubeye giderek ifade verdiği belirtildi.
Beyanında, 4 ay önce Şile Belediyesine gittiğini belirten tanık, “Parselli inşaatlarımın ruhsatlarının neden çıkmadığını sordum. Belediye avukatı A.Ş. ve imar müdürü Evren Mutça de oradaydı. Beni geçiştirdiler. Daha sonra bu kişiler beni WhatsApp üzerinden aradılar, konu ile ilgili dışarıda bir mekanda buluşmak istediklerini söylediler. Buluştuk. Belediye başkanının bir ricası olduğunu söylediler. Ricasının ne olduğunu sorduğumda ruhsat için 250 bin avro istediklerini söylediler. Ben paranın çok olduğunu, gerekiyorsa işlemlerin iptal edilmesini istedim. Avukat ise ‘Bunu bir soralım’ dedi. Bu pazarlıklar birden çok kez telefon görüşmesiyle yapıldı. En son 125 bin avrodan aşağı olmayacağı söylendi. İlk taksitinin de 50 bin avro şeklinde ödenmesi istendi. Ancak 20 bin avro hazırlayıp elden teslim ettim.” iddiasında bulundu.