Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

FİDAN GÜL’ÜN İFADESİ BU KADAR DA OLMAZ DEDİRTTİ. GÖZ GÖRE GÖRE SOYGUN…

FİDAN GÜL’ÜN İFADESİ BU KADAR DA OLMAZ DEDİRTTİ. GÖZ GÖRE GÖRE SOYGUN…
REKLAM ALANI
16 Nisan 2025 15:22
575
A+
A-

16.04.2025- Beylikdüzü’ndeki evinde gözaltına alınan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül, tutuklaması talebiyle savcılıktan sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Gül’ün savcılık ifadesi de ortaya çıktı. 

PES Kİ PES… BİR NEVİ BELEDİYENİN NASIL SOYULDUĞUNUN İTİRAFI

Fidan Gül savcılıkta verdiği ifadede 14 Haziran 2024 tarihinde Beykoz Belediyesi’nde hiçbir görevi olmadan çalışmaya başladığını ve 23 Temmuz 2024’te Başkan Yardımcısı olarak atandığını söyledi. 

Gül, “Sosyal İşler müdürlüğü boştaydı. Bu nedenle hem müdürlük hem de başkanlık yaptım. 30/09/2024 tarihine kadar bu şekilde görev yapmaya devam ettim. Daha sonra 1 aylığına Gençlik Sosyal Müdürlügünde görevli Vaner Pekin vekaleten görev yaptı. Sonrasında Orkun Bey Çesme’den buraya nakil olarak Sosyal İşler Müdürü olarak çalışmaya başladı.” dedi. 

Fidan Gül, Beykoz Savcılığı’nda verdiği ifadenin bazı kısımları şöyle: 

“Orkun Bey başkanın isteğiyle ve oluruyla çalısmaya başladı. Aynı zamanda Duran Bülbül’ün referansı ve önerisiyle başkana sunuldu göreve başladı. Yanlış hatırlamıyorsam Eylül gibi ben, belediye başkanı Alaattin Köseler, Özel Kalemi Veli Gümüş ve başkanın danışmanı Duran Bülbül bir toplanti yaptık. Burada ihaleye girecek ve belediye ile çalışacak şirket yetkilileri benimle tanıştırmak amacıyla getirmişlerdi. Onur Demirci ve Mustafa Karadag bu toplantıda vardı. Her ikisi de kendisini Adl isimli şirketin yetkilisi olarak tanıttı. Aynı şekilde belediye içerisinde de bu şirketin yetkilileri olarak hareket ediyorlardı. Başkan bu arkadaşlardan da çalışmalarla ilgili teklif alalım şeklinde söylemde bulundu.”

  • “Her ne kadar Orkun Kalonya ifadesinde ihale sürecinde ADL firmasından alım yapılması konusunda baskı yaptığımı iddia etmişse de bu firma ile beni başkan Alaattin Köseler ve Veli Gümüş tanıştırmıştır.”
  • “Ben Belediye Başkanı tutuklandıktan sonra Belediye’de daha aktif olarak başkan yardımcılığı görevini yürütmeye başladım. Bu süreçte Veli Gümüş’ün işe aldığı akrabalarını da işten çıkarttım.”
  • “Şubat’ın ortasında bir toplantı yaptık. Ben, Ali Ayçiçek, Alaattin Köseler, Teftiş Müdürü Fahrettin Yılmaz, Destek Hizmetleri Müdürü Şükran Yıldız, İşletme İştirakler Müdürü Gülten Tozanlı, Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş vardı. Bu toplantıda harcama yapıldığı ancak bu harcamalarla ilgili ihale yapılmadığı için konusma yapıldı. Toplantının içeriği buydu. Orkun ve Gülten Tozanli’nin bulunduğu müdürlükler ihale olmadan mal alımı yapmıştır. Geriye dönük ihale yapılması gerekiyordu. Başkan da bu şekilde geriye dönük ihale yapalım dedi.”
  • “Alaattin Köseler Park Bahçeler Müdürlüğü 2025 yılının ihalesini yaptı. Bu ihale Park Bahçe, Peyzaj ve bakımına ilişkindir. İhaleyi ‘Akasya’ isimli şirket kazandı. Bu şirket eski Belediye döneminde iş aldığı için başkan tarafından ihalenin iptal edilmesini istedi. Bunun üzerine ilgili müdürlük ihaleyi iptal etti.”

Fidan Gül, üzerine atılan suçlamaları kabul etmediğini söyledi. 

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Fidan Gül’ü tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.