Dolar 44,8544
Euro 52,9003
Altın 6.914,94
BİST 14.201,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Çok Bulutlu
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Beykoz’da trafikteki bu kavgaya 360 bin TL ceza kesildi

Beykoz’da trafikteki bu kavgaya 360 bin TL ceza kesildi
REKLAM ALANI
24 Mart 2026 16:09
266
A+
A-

24.03.2026- Beykoz’da trafikte başka bir aracı ısrarla takip edip, saldırı amacıyla araçlarından inen iki sürücüye emniyetten rekor ceza geldi. Kent Güvenlik kameralarına yansıyan olayın ardından tespit edilen şahıslara toplam 360 bin TL idari para cezası kesildi. Şahısların ehliyetlerine el konulurken, olayla ilgili kapsamlı adli süreç de başlatıldı.

İstanbul gibi milyonlarca aracın yollarda olduğu bir metropolde, trafik güvenliğini tehlikeye atan olaylara karşı denetimler aralıksız sürüyor. Son olarak Beykoz ilçesinde yaşanan ve diğer sürücüleri tedirgin eden bir saldırı girişimi, emniyet güçlerinin teknolojik takibi sayesinde cezasız kalmadı. Yolda seyir halindeyken bir başka aracı hedefe koyan ve trafiğin akışını hiçe sayarak araçlarından inen iki kişi, şehrin ana arterlerini anlık olarak izleyen Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına takıldı.

KGYS kameraları trafik magandalarını affetmedi

Görüntülerin mercek altına alınmasının ardından Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri hızla harekete geçti. Yapılan incelemelerde, trafikte saldırı amacıyla araçlarından inen kişilerin M.C.Ö. ve B.K. olduğu kısa sürede tespit edildi. Emniyet kayıtlarına göre, bu şahıslar mağdur sürücüyü yolda ısrarlı bir şekilde takip ederek ciddi bir güvenlik zafiyeti yarattı. Trafik uzmanları, halk arasında “yol verme kavgası” olarak da bilinen bu tür zorbalıkların, yalnızca taraflar için değil çevredeki masum siviller için de büyük bir kaza riski taşıdığını vurguluyor.

Ehliyet iptali ve 360 bin liralık rekor fatura

Kimlik tespitinin hemen ardından sürücülere Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/4 maddesi uyarınca ağır yaptırımlar uygulandı. Şerit izleme ve değiştirme kurallarını ihlal edip trafiği kasten tehlikeye sokan bu iki sürücüye toplamda 360 bin TL idari para cezası kesildi. Cezalar bununla da sınırlı kalmadı; caydırıcılığı sağlamak amacıyla şahısların sürücü belgelerine 60 gün süreyle el konulurken, olayda kullandıkları araçlar da yine iki ay boyunca trafikten men edilerek otoparka çekildi.

Sadece para cezası değil, adli süreç de yolda

Uygulanan idari yaptırımların yanı sıra olayın hukuki boyutu da savcılık talimatıyla derinleştirildi. Şahısların eylemleri yalnızca basit bir trafik kuralı ihlali olarak değerlendirilmedi; Türk Ceza Kanunu’nun “Trafik güvenliğini kasten tehlikeye sokma” (Madde 179) ve ilgili diğer hükümleri (Madde 223) kapsamında da haklarında adli işlem başlatıldı. Yetkililer, yolları savaş alanına çevirmeye çalışan ve toplum huzurunu bozan bu tarz saldırgan tutumlara karşı sıfır tolerans politikasının kararlılıkla süreceğinin altını çiziyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.